haiawatha.blogspot.com Web analytics

duminică, 13 decembrie 2009

4 chestiuni şi jumate

Prima chestiune e că zilele astea scriu cele mai importante 3 pagini din viaţa mea de până acum.

A doua chestiune e că în seara asta am coborât în beci pentru 2 borcane de compot de vişine făcut de mama.

A treia chestiune e că prima oară în anul ăsta, am simţit în aer parfumul de iarnă. Nu pot descrie dar miroase a iarnă şi e al naibii de fain.

A patra chestiune e că după nebunia numită Kill Bill, o poezie închinată crimei şi onoarei, cântecul de lebădă şi totodată simfonia western-urilor şi filmelor kung-fu, idioate de altfel, am păstrat multe. Mulţumesc Tarantino pentru toate!

Şi jumătatea de chestiune e că dau şi eu înapoi un filmuleţ, unde dicolo de faptul că două femei frumoase "se taie" cu săbii de samurai, într-o grădină japoneză unde ninge cum probabil o să ningă şi la mine, coloana sonoră e cea mai tare piesa japoneză auzită de mine până acum Meiko Kaji - Urami Bushi (nu ştiu exact care e numele şi care e piesa).

...

4 comentarii:

  1. Vorbeam, la plecarea lui Alex Leo. Serban din Romania, despre duelul pe care l-a avut cu Andrei Gorzo pe marginea polemicului Kill Bill. Iata-l.
    Asadar, a.l.ş. (se) întreabă: Este Kill Bill un băşinos?
    Andrei Gorzo răspunde: Mă tem că este

    RăspundețiȘtergere
  2. Extraordinar duelul, aş spune a la Tarantino :)) Am zambit bine-dispus şi m-am bucurat că avem aşa ceva la noi în curte. Nu ştiam de duel... multe mai ştiu de la tine; hmm...

    Despre Tarantino, Dumnezeule e magnific! E spectaculos, inclusiv cu ultimul film ăsta Inglorious Bastards şi îmi dă senzaţia unui puşti care râde pe burtă de ce îi fată mintea. Aş spune că seamănă cu Eugen Făt când ne vorbea despre piesele lui. Se distrează şi filmele lui te fac să spui, mamă ce tare... aş fi vrut să fie ideea mea...
    Eu îl pun în treimea glorioasă, a ăstora relativ tineri: David Lynch, Almodovar, Tarantino. Nu le e frică de culoare, de sex, de ciudăţenii, de ideile lor, de sânge, de muzică... Îmi plac. După filmele lor, bei un pahar de vin roşu şi spui din toată inima: "da domne'...!"

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ce vad eu în clip si in info, titlul piesei este Urami (citit ürami) Bushi este "cancion de mi rencor" - cântecul ciudei/ranchiunei mele.

    Lui Almodovar i-a cam secat inspiratia, dupa Habla con ella nu m-a mai entuziasmat nimic, iar ultimul este manierist, telenovelistic si abunda de aluzii culte la alti regizori. E greu sa te regasesti matur dupa ce ai fost rebel declarat.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Loz abrazos rotos" e un film prost intr-adevar, insa s-a facut sa il vad asta vara la Anonimul, la festival in Delta si ma simt legat de el pur si simplu, fara critica, cu garda jos. Chiar azi insa am citit ca a intrat la Globul de aur pentru film strain, in timp ce Politist Adjectiv nu, un film pe care il gasesc exceptional ca lucratura (chiar daca nu iubesc genul si nici stilul).
    Sunt de multe ori in film ca o gasca crestina asa, "cred fara sa cercetez", insa incerc sa raman lucid.

    RăspundețiȘtergere