haiawatha.blogspot.com Web analytics

marți, 8 decembrie 2009

Părerea unui observator Pro-Democraţia la turul II al alegerilor prezidenţiale din comuna Slobozia-Conachi secţia 443 - Galaţi

Premise:

1.Conform studiilor sociologice 70% din tineri români se declară conservatori (absurditate sesizată de mult timp de prietenul meu Mişu şi împotriva căreia a tot încercat să lupte).

2.Majoritatea vărsnicilor din România sunt "roşii", adică votează stânga-socialistă, având chiar nostalgii comuniste. Conform doctrinelor politice, aceştia se constituie prin urmare dacă nu în revoluţionari, cel puţin într-un grup social "progresist".

Concluzia:

E una simplă: trebuie să plec. Dacă mai e nevoie de confirmare, sunt un cetăţean al Republicii Democratice şi Fericite Absurdistan.


P.S. Într-adevăr sună groaznic "Blogosferă" şi în plus nu e foarte relevant; propun "Blogospaţiu" (dacă nu e deja propus), sună mai futurist şi pare mai adecvat.

...

2 comentarii:

 1. Pe acelasi sistem (cand-ies-la-pensie-fac-mama-revolutiilor) mi-am procurat, prevazator, un volum cu titlul "Istoria revolutiilor de la 1492 la 1989" :))
  Blogospatiu, suna, intr-adevar, infinit mai bine

  RăspundețiȘtergere
 2. Citeam acum o carte de istoriografie, teorie despre definirea epocii contemporane. Cele mai clare momente in delimitarea unor epoci, un fel de rai al celor care se ocupa cu impartirea timpului trecut, sunt Revolutiile.
  Ca o completare, cred ca epoca "moderna" a umanitatii s-a circumscris unor mari revolutii: 1789 cea Franceza si 1989 cea anti-comunista. 200 de ani de comunism, nationalism, lupta intre puteri, revolutie industriala, discriminare, genocide, triumf al puterii occidentale, dar toate s-au incheiat. Acum suntem in epoca: calcultatorului, a politicilor climatice, a globalizarii, a terorismului, a ateismului, a mobilitatii, a low-costului, a corectitudinii politice, a multiporalitatii, a "Made in China", a...

  Asadar, pana la pensie o revolutie, asa cum iti spuneam imi surade... multe sunt de infrumusetat din toate cele de mai sus :)

  RăspundețiȘtergere