haiawatha.blogspot.com Web analytics

joi, 1 septembrie 2016

Piața Traian

When you were here before,
Couldn't look you in the eye...

MMVI
Era fârșit de noiembrie în Iași, aproape de miezul nopții. Câțiva din cei mai buni oameni ai locurilor alea, prieteni dragi de altfel se închesuiau într-un colț al anticariatului. Se consuma poezie, povești cu tâlc și vinuri fierte. Eram acolo și simțeam cum viața aștepta să fie luată la dans.
Toți așteptam zăpada. Am luat-o la fugă pe Lăpușneanu spre Piața Traian. Cine ar fi ghicit că alea aveau să fie primele versuri ale poeziei. Și a nins și ne-am îmrățișat.       

MMXIV
South Beach ceva mai târziu, aproape de miezul nopții. Un hobo cânta Creep, noi purtam trandafiri și vrăjeam femei frumoase. Viața dansa cu noi pe Washington Avenue. Știam că nu avea să ningă; în loc de vin fiert serveam Fireball. 
În Iași studențeam, jucam teatru și iubeam. În Miami o grămadă de ani după sugeam de la țâța vieții cu poftă. În numele nostru al tuturor venerabilul domn A. îi bătea obrazul kitchului.  
Țestoșenia Sa  



Rămân un răsfățat al soții. Ca atunci când toată familia, în cap cu bunicămea mă gâdilau și mă pupau pe burta mea de copil dolofan. Din Galați, prin Bologna, Koln și Virginia viața a fost anormal de generoasă. 
Am vrut să înțeleg lumea ca William of Baskerville, să mă pierd în ea ca Panait Istrati și să o călăresc ca Zorba. Mulți ani pe drum, drum mare cât un ocean și planul încă ține.

O puzderie de momente fabuloase și oameni incredibili s-au adunat ca în salba unei țigăci. Și măcar pentru asta al dracului să fiu dacă mă opresc. De asta îs încă aici; cuiva trebuie să mă confesez. 




...

6 comentarii:

  1. eh, salba inca zornaie iar pletele de nomad flutura , inca :)
    pentru * jukebox* e tips ul :) ( place)
    https://www.youtube.com/watch?v=aLnZ1NQm2uk
    enjoy it !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare piesa si jocul damelor e superb:))) ma gandeam!!! Multam!! Inca :)))

      Ștergere
  2. Nu te-am mai citit de mult timp dar ma bucur ca nu te-ai oprit din scris aici...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am gasit Ano!! A revenit cheful, inca pe drum, dar curand o sa fiu acasa si ma pun serios pe postat :)))

      Ștergere