haiawatha.blogspot.com Web analytics

joi, 10 mai 2012

3 caractere

Din 15 mii de caractere ea a ales 3. Doar alea să îi fie tatuate neglijent pe gât, acolo unde părul le poate acoperii de ochii sfredelitori ai unui amic nepoftit şi mai ales, acolo unde aceleaşi păr, strâns cu meşteşug, le poate releva unui flăcău elevat. Trei caractere în cea mai pură cantoneză, mărturie ale dramei adânc îngropate în sufletul ei bine ostoit de dracii cu coarde ai amorului neîmpărtăşit. 
Trei caractere şi pantaloni roz, largi, de asistentă medicală sezonieră, la spitalul municipal din cel mai bogat oraş al coastei cu pricina. Pantaloni ăia răsfrânţi generos peste Nike-urile albe scumpe şi respălate la maşina apartamentului închiriat. Albi ca Dodge-ul pe care îl conduce dintr-un stat în altul, dintre spital şi chirie, dintre barul unde vede playoff-ul şi pizzeria din care îşi cumpăra felia de marqurita încălzită bine.
În fond nimic nu o făcea specială, dincolo de literele alea chinezeşti absurde, măzgălite într-un moment de furie, acolo unde el, din vreme în vreme o muşca plictisit. 

Era o după-amiază de primăvară care aducea, probabil din cauza palmierilor, a vară. Am privit-o cum şi-a plătit cu cardul roz felia de marquerita şi cum sfioasă şi-a desfăcut părul. Cum apoi a urcat în Dodge-ul ei alb şi grăbită a apăsat, cu unul din Nike-uri acceleraţia.
Pentru o clipă eram acolo, în maşina ei, unde sub o pereche de pantaloni roz, de asistentă medicală sezonieră, se ascundeau toate misterele lumii, unde mirosea a pizza şi unde chineza începea să capete sens...       

...

8 comentarii:

  1. tare ma bucur sa te citesc..
    dar ce m-a prins melodia asta, pana la urma o fur!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O ascult iar si iar zilele astea, ador melodia asta! Pup tare scoifulici!

      Ștergere
    2. e amuzant, acum am urmarit si video-ul...chiar weekendul asta imi facusem parul albastru. tone de iubire, ed!

      Ștergere
    3. Multe tone transatlantice catre tine scoifulici

      Ștergere
  2. In sfarsit maestre mai vad si eu ceva scris de tine...but like I said " you and your curly way of being" si defapt misterul esti tu si nu ceea ai descris tu :)!

    RăspundețiȘtergere
  3. mereu reusesti sa imi faci obraji nityel mai rosii. Multumesc Domnitza P!

    RăspundețiȘtergere