haiawatha.blogspot.com Web analytics

sâmbătă, 26 mai 2012

Maturător de praf de stele...

La finalul unui an lung. Cel mai lung de până acum. Cel mai lung şi cel mai dur, cel mai plin şi cel mai gol, anul în care am mai câştigat o viaţa, o lume, o dimensiune. Anul în care m-am născut din nou, anul în care "acasă" s-a redefinit. Acel an în care fie şi o bătaie de vânt mă putea dărâma, dar în urmă căruia mă simt vântul însuşi.

Anul în care nu aş fi rezistat fară Piazza Maggiore si poveştile ei, fără Humanitas, fără Sulamita, fără Hand-ul din Iaşi şi Vamă, fără broasca mea dragă, fără planurile scrise în Giardini Marquerita, fără holurile RWTH Aachen, fără Grumăzescu şi ACTIV, fără florile din curtea aia din Vad, fără New Orleans şi Sin City care în sfârşit stau să vină... ei bine fără EA, fără EL, fără EI, chiar dacă fiecare în parte nici măcar nu intuiesc asta!   

2008

Un an la finalul căruia inefabila Fortună, faimoasă Statuie cu flacăra aprinsă, dar mai ales EA, zeiţa tristă a trecutului meu şi regina fericită a viitorului meu, mi-au şoptit simultan cu acelaşi glas suav: Dragul meu, dar tu esti The One!

P.S. Ţara în care trăiesc, e cea mai importantă după Imperiul Roman, mai ales pentru că cei care o formează au ales să îşi mai dea o şansă. 

Mereu în aşteptarea marilor poveşti:  

...

3 comentarii:

 1. "EA, zeiţa tristă a trecutului meu şi regina fericită a viitorului meu"... frumoasa comparatie si impecabil fel de a spune...de ce nu te intorci la "ea" sau de ce nu o aduci la tine? you know that english saying " nothing it's impossible because the word itself shows that everything is possible" :)

  Si da, tin minte ca acum un an inca erai in Romania si deodata m-am trezit ca deja plecasesi...Mabe I will have the opportunity to see you once, in front of my eyes...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De asta e viitor, pentru ca va fi regina mea!

   Acum exact un an eram in Romania, acum exact 2 in Italia! Imi spun ca de acum in exact un an voi fi in NY!

   Dap m-as fi bucurat mult sa ne gasim, dar am incercat sa stau cat mai departe de Bucuresti ultima data! Lumea insa e mare, iar noi toti al naibii de tineri!

   Ștergere
 2. -Iubitorule de oameni , iti ofer parg din roadele pamantului -
  pentru a nu uita samanta cand ajunge la fruct…

  RăspundețiȘtergere