haiawatha.blogspot.com Web analytics

luni, 24 mai 2010

The way I am...

Încercăm mereu să salvăm lumea, să sortăm gunoaile, să folosim becuri ecologice, să promovăm pe blog campanii pro şi anti, să încercăm cariere în domenii umanitare, să participăm la teledon, să mergem la vot, să platim impozite, să iubim animalele fără stăpân, să donăm 2%, să mergem la concertele caritabile ale Mihaelei Radulescu, să face tot felul de alte lucruri... însă ingrata lumea tot nu se schimbă. Ea ramane tot aşa posacă, ignorantă, ca o calotă glaciară într-o mare tropicală. Dar nimeni nu are nevoie de toate aste; în cel mai bun caz s-ar bucura acel cineva de bani noştri.
Îmi amintesc însă mereu de povestea Sodomei şi Gomorei, unde doar 10 drepţi ar fi putut să le salveze de foc şi pucioasă... dacă ar fi fost de găsit. Atenţie, drept în Biblie înseamnă cel care iubeşte Dumnezeul, aproapele, duşmanul, creaţia divină. Doar 10 oameni, ar fi putut salva lumea şi numai prin iubire, prin curăţenie, prin iertare, prin împăcare, prin generozitate, prin bucurie.


Ei bine poate tocmai de asta pe Strada Îngerilor a devenit miză majoră salvarea lumii; de asta când o să treceţi pe aici, o să vedeţi oameni dansând îndrăcit, o să auziţi râsete de la depărtare, o să aflaţi clovni iubind balerine şi poeţi fericind regine. Pe Strada Îngerilor lumea se salvează nu prin bun simţ şi responsabilitate ci prin bucurie, prin râs, prin dans şi mai ales prin iubire. Pe strada asta sfântă, zeiţe slavone cu ochi verzi aprind stelele pe cer şi adorm fricile.
Ei bine, pe strada noastră buldozere, macarale, pirotehnişti celebri, simpli hamali, ingineri iscusiţi şi chiar vestiţi teroristi buni în demolări ideologice, fărâmă statui vechi, piramide, imperii cu influenţă, cu frenezia unor oameni fericiţi. Dar mai mult decât orice, toţi aceştia, sfidând legile fizicii şi luând în balon geologia, sapă un tunel vârtos, care începe din colţul străzii, de lângă liliacul ăla sacru şi reapare pe lângă Pere Lachaise, aproape de Jim, în luminosul Paris. E un tunel ritualic, dar în acelaşi timp e o poartă către fericire.

Cuz I love the way you say good morning
And you take me the way I am
Poate din cauza teatrului, poate pentru că aduc în vreun fel anume şi misterios, de multe ori am primit cadou de la persoane dragi: clovni. S-a strâns acasă o frumoasă colecţie de astfel de bufoni, giumbuşlucari, măscărici, ghiduşi şi paiaţe. Mă gândeam că poate aşa sunt, poate aşa mă vede lume şi poate nici nu e rău. Însă acum, de numai câteva clipe, zile, momente, acum mai mult ca oricând înţeleg că sunt un om norocos... un caraghios cu nas roşu, un fericit!
Iar de acum, de nu o fi cu păcat, bucuros aş intra în solda, la curtea unei regine blânde. Aş fi clovn bun, aş plange, aş şti să tac, aş ţine în braţe; aş face astea toate şi câte şi mai câte...

Piesa următoare, e arvună pentru angajare, chiar dacă la prima ascultare am urât-o. Zilele astea însă pe Strada Îngerilor se bate din palme în ritmul copiilor din piesa asta, aşa că e esenţial să o ascultaţi şi să învăţaţi ritmul... nasuri roşii primiţi aici!



...

16 comentarii:

  1. Multumesc mult Adina, venit din partea ta, e o medalie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceleasi vorbe le spuneam si eu lui baterlaby, daca ar fi macar 5 oameni si cetatea va scapa de la nimicire. Dar intr-un alt loc spune, ca atunci cand te crezi singur, mai sunt altii ca tine.

    Si da, nu prin campanii vom schimba lumea. Ai aprobul meu in totalitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. ai urat melodia asta prima data cand ai auzit-o?...
    stii ce-ti spun de schimbatul lumii? m-am plictisit sa ma gandesc la asta. si oricum "SCHIMBAREA INCEPE DE LA TINE":))... eu incerc sa-mi vad de treaba si atat! pentru ca atata timp cat eu imi fac treaba: sa-mi vad de treaba, lumea mea e frumoasa!
    iti trebuie un week-end cu ilie. el face ca totul sa fie verde si plin de oameni amabili si zambitori, chiar daca el insusi recunoaste ca nu-i asa si ca lumea-i a naibii de rea!
    te saluta dani de dupa al doilea wee-end cu ilie;)!!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.trilulilu.ro/rainsoul/709590a1214864
    abia acum salut!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. multi vor o schimbare dar nimeni nu face nimic.si de multe ori celor care incearca sa faca ceva li se rade in nas.putem incepe macar de la a nu mai arunca chistocurile pe strada sau orice gest mic..pana sa ajungem la ceva mare:) dar na'..e asa de comod sa stai deoparte

    RăspundețiȘtergere
  6. Gaby3a imi permit sa spun ce am spus dupa 8 ani de ong in Romania si 5 ani coordonatorul unei asociatii, care a dat productii artistice de caliate, a dat speranta si sens multor tineri de seama ta, a atras bani de ordinul zecilor de mii de euro si a lucrat cu nume ca Andrei Gheorghe, Crsitian Parvulescu, sau Stelian Tanase!

    Daca vrei sa strangi chistoace nu ai ai decat, dar sunt oameni specializati pentru asta si ei se chiama gunoieri!

    Dincolo de asta bine ai venit in Calatoria mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. David sunt sigur ca suntem multi si ca singura chetiune e sa ne gasim...

    dani. ma bucur pentru tine si Ilie, chiar da nu o sa am abtit sa iti spun ca are un nume tare neaosh :)

    Multam de piesa, nu ma omor dupa Coldplay, dar am scultat-o atent mi-am amintit-o!
    Salut!

    RăspundețiȘtergere
  8. hm...ti-as scrie nu ca-mi vine sa-mi dau cu parerea ci pentru ca ma simt bine cand raspunzi la comment-uri :P

    RăspundețiȘtergere
  9. ok.inteleg de chestia cu asociatiile.ai dreptate.ideea era ca totul tine de noi.nu toti putem ajuta cu ceva mult si mare dar putem face gesturi mici,lasand la o parte gunoierii.ei sunt platiti sa faca asta si uneori tot nu o fac.hmm..poate nu reusesc eu sa ma fac inteleasa:) anyway..apropo de commentul tau,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. bartleby intr-un fel nota asta e un raspuns dat pe fuga si indirect si la Nostalgia lui Tarkovski... m-a enervat la culme cum a trecut pe langa femeia aia frumoasa si cum sanul ei generos nu l-a transformat, nu l-a salvat, fie si pe el eternul pribeag si indragostit oniric! :)

    Gaby3a ma bucur ca incercam sa dialogam acum, dar e mai ok sa vbim despre noi, ca indivizi si mai putin despre mase greu de numit de oameni.
    Intre unul care arunca un chistoc pe jos, dar e liber, viseaza, iubeste, rade, se bucura, si altul care ii aduna chistocul, dar e sec, gri si plictisit, e greu sa alegi si tocmai aici intervenim noi sa normam lucrurile, sa intelegem. Continui sa cred ca nu chistocul e problema, dar inteleg si ce spui tu.
    Eu pe tineri mei voluntari i-am invatat printre altele, sa injure, sa aiba tupeu, sa iasa din rand, sa vorbeasca tare, sa se urce pe banca...
    Imi place framantarea ta oricum si sunt sigur ca daca continui sa te framanti, o sa gasesti si cauza careia sa i te dedici... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu trebuie sa fac pe clovnul urmatoarele zile de dragul copiilor.;))
    Fara nici cea mai mica urma de rautate, nu suport clovnii, deloc!si ma gandesc ca 4 zile de vineri in colo, o sa fiu unul din ei:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Suna atat de bine "a o face pe clovnul", incat nu m-am putut abtine sa nu rad... imi pare rau ca nu iti sunt pe plac, dar pe mine mereu m-a cucerit poveste!
    Ideea unor povesti triste, sau nu, ascunse insa in spatele unor chipuri mereu zambitoare si dedicate bucuriei noastre, genul asta de sacrificiu pentru bucuria unui copil, sau om mare, tradeaza multa iubire si dedicare...

    RăspundețiȘtergere
  13. ai inceput cu politica si ai dat-o sentimental pozitiv, imi place instabilitatea!

    RăspundețiȘtergere
  14. Suntem prea dezbinati si avem interese prea diferite ca sa putem schimba lucrurile. La noi inca se merge pe principiul...sa se revizuiasca, da' sa nu se schimbe NIMICA, ori sa nu se schimbe nimica, da' sa se revizuiasca...pe ici...pe colo, prin punctele esentiale. :(

    RăspundețiȘtergere
  15. ST nu am putut decat sa observ mustacind spiritul tau patruzator si ca iarasi parerile noastre se suprapun, caci instabilitatea, nesiguranta, fanatismul, aruncatul in cap si plonjatul in gol, sunt de multe ori, cele mai cuceritoare lucruri pe care le putem scoate pe piata!

    Laura imi e teama ca in general lucrurile stau asa fie ca e la "noi", fie ca e la "ei"...
    si am vazut la tine poze cu Munti Macinului, vroiam sa iti spun ca eu un deloc iubitor al muntilor, mereu am iubit totusi impovarati munti dobrogeni si am cateva amintiri frumoase, mai ale la poalele lor... dar nu se pot lasa mesaje!

    RăspundețiȘtergere