haiawatha.blogspot.com Web analytics

miercuri, 4 mai 2011

Geronimo

Love gives you wings. It makes you fly. I don't even call it love. I call it Geronimo. When you're in love, you'll jump right from the top of the Empire State and you won't care, screaming Geronimo the whole way down. Jerry Fletcher (Mel Gibson) - Conspiracy Theory 

Geronimo lider şi simbol al luptei pentru libertate
Pericolul mereu s-a ascuns în lucrurile mici, în rutină, în chestiile călduţe. Îmi e din ce în ce mai frică de detaliile cele mai nevinovate, de perdelele de la geam, de mâncarea făcută de mama, de relaxarea dată de o gaşcă de conjunctură. Începe să mă crispeze gândul că zilnic fac zeci de kilometri, fără a ieşi din oraş; zi de zi simt că devin tot mai static, în timp ce lumea prinde o viteză tot mai mare.
De asta simt că e vremea să deschid iarăşi cutia, să scot sabia şi să încep să o ascut; încă mai zâmbesc, încă mai urc în maxi-taxi, încă mai răspund la telefon... dar cine va privi atent o să observe în colţul gurii, abia schiţat, un rânjet. Se apropie clipa, când voi răsturna iarăşi mesele, voi zdrobi statuiile cu paloşul şi voi pune foc castelului... ce mai sărbătoare o să fie!

Am să rămân iarăşi cu drumul, dragostea şi prieteni, fie ei şi împrăştiaţi în lumea largă! Am să închid din nou ochi şi cu braţele deschise, voi plonja în gol... şi voi putea striga iarăşi: Geronimo!


P.S. Operaţiunea de eliminare a lui Bin Laden a purtat numele de cod Geronimo. Aşa se face că de acum numele celebrului luptător apaş - care în locul capitulării în faţa americanilor, a ales să se arunce de pe stânci - va rămâne lipit de imaginea unui prosper criminal arab instruit de CIA!   

...

12 comentarii:

  1. De ce iti este frica Edu de relaxarea data de o gasca de conjunctura? Frica asta este cumva un scut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bunule Anonim mai intai bine ai pasit in Calatoria mea... e frica ca o sa fie bine si o sa imi fie mult mai greu sa plec, in general frica ca poate deveni o ancora in plus... e o chestie sanitara!

    Si mi-ar face placere sa iti cunosc numele bunule Anonim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare o prostie ca au ales numele asta de cod. Vor sa-l faca erou?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am inteles ca e de pe vremea lui Bush dialectica asta de vest salbatic cu Geronimo, Wanted... spirit de cowboy de asta ieftin!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaa...sa inteleg ca ei au alta perceptie despre ...haha ce chestie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci nu pleca Edule. Lasa inima sa dicteze...Panait Istrati. Numele ... e usor.

    RăspundețiȘtergere
  7. As fi nefericit... e fain acum, dar odata si odata vine iarna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Odata si odata vine iarna si in tarile calde sa stii...

    RăspundețiȘtergere
  9. Panait Istrati ar fi primul care ar zice sa plec... plec pentru ca altfel nu pot! Sunt multi oameni care raman oricum, suficienti! Poate ca o sa vina o vreme cand ma opresc, insa pana atunci sunt multe lucruri, locuri si oameni de cunoscut!
    "Sunt tanar doamana, tanar!" zice un vers draga Anonim! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta e adevaratul strigat de lupta! :D

    RăspundețiȘtergere
  11. daa! asta ma duce pe mine cu gandul la libertate absoluta!

    RăspundețiȘtergere