haiawatha.blogspot.com Web analytics

luni, 12 iulie 2010

2 chestii fără legătură şi uşor incoerente!

Prima chestie: Poporul Meu!
Poporul meu e uşor de recunoscut. Întâi şi întâi e un popor nou, format din tineri, relaxaţi şi liberi. Pe ai poporului îi poţi vedea în aeroporturi, cu ghiozdane în spate, îi mai poţi vedea la festivaluri de film stând în cur, la cântări idie-rock, la Siget ajunşi pentru că le-a spus cineva că e noul Woodstock, la Avignon sau Edinburg unde cu o bere ieftina privesc teatru făcut pe butoaie. Poporul meu nu e bogat, dar zboară mereu, vede lumea, nu ratează mai nimic şi în felul lui e monden; face atât de bine astea că a facut hostelul, low-costul şi undergrundul o modă.
Colegi mei de popor sunt oameni citiţi, care ştiu să vorbească frumos, care fac vreun master pe antropologie politică, sau fie şi din greşeală pe inginerie atomică, dar ştiu că mai e mult timp până se hotărăsc cu adevărat să urmeze o carieră.

Priviţii pe unii cum ştiu să facă muzică şi pe alţi cum ştiu să asculte:



Tot poporul e fără o ţară, adică nu e apatrid, ci doar toate ţările sunt ale lui. Un caz clasic ar fi că s-a născut în Cehia, a facut facultatea în Germania, a muncit o vară şi a băut la Ibitza, are un iubit care vrea să plece în Franţa, mulţi prieteni suedezi şi la vară vrea să danseze în Croaţia!
Toţi iubim plajele, mai ales cele goale de umbrele, trenurile mai ales cele care nu sunt de mare viteză şi toţi vrem să mergem în America fie şi să o putem critica mai bine.
Poporul meu e total antiglobalist, antisocial, dar nu e nici agresiv şi nici anarhist, revoluţia lui se face învârtind o ţigară de tutun, doar pentru că e mai ieftină. Poporul meu iubeşte şi caută marea iubire, nu cred nici în egalitatea femeie-bărbat, nici în alcolul-tutunul-marijuana ucide, nici în aruncând hârtia la coş salvezi lumea şi cu atât mai puţin în ţinuta business... dar e tolerant într-un mod natural. Poporul meu duce în lesă un câine mare şi ascultă muzică bună, nu se laudă... poporul meu creşte şi sper din toată inima să facă copii... să umple lumea de copii.
Când devii parte a lui îi recunoşti locurile, oameni, ideile şi îţi dai seama că nu mai e nişă, accident, excentric, ba că uneşte ţările şi lumea într-o mare ţară.
Poporul meu visează!

Trebuia să îi pun... pentru pălării măcar şi chitările mici... şi pentru mutatul în Franţa...



Aşa cum visează şi tribul nostru... al meu şi al tău! De asta suntem frumoşi, pentru că visul ne face să fim liberi, ne întâlnim cu noi, cu partea noastră luminoasă... va să zică iubim!

A doua chestiune: Orgasme Interzise!
Când un nomad strânge cortul ea cu el puţine lucruri, dar preţioase! Nu e deloc întâmplător că migraori sunt recunoscuţi de arheologi după tezaurele de aur, sau că negustori medievali purtau cusute în haine pietre preţioase. De fapt când nu stai locului eşti obligat să investeşti în lucruri care pot fi adunate în inimă, în suflet, în gând... sau aşa cum cineva drag m-a învăţat, în carapacea ta de broască ţestoasă colorată!
Aşa am făcut noi, aşa am făcut şi eu H., am strans amintiri, senzaţii, ideii, zâmbete, aplauze uneori, poate lacrimi şi planuri... pe toate le avem în căruţă, le dăm un şmotru şi sunt ca noi, o iau de unde le-ai lăsat! Sunt iarăşi bune, gata să crească, să facă loc!

Zilele astea zeii mei îşi întind oasele, mari lucruri stau să se întâmple. Ca de bătălie, oştile îţi ascut săbiile, cântă în jurul focului şi ascultă poveştile bătrânilor ca să îşi facă inimă pentru ce urmează. Aşa e viaţa mea zilele astea, e poezie, e vers divin în cadenţă ancestrală... e iarăşi în lumină.


Un alt fel de Orgasme Interzise... evident câştigă echipa clovnilor:


Zilele astea fac plimbări lunci cu Brumaru şi Mayakovsky, cu Vulcănescu şi Lorca... zilele astea s-a promis redeschiderea nopţilor de Orgasme Interzise. Poate lipsea muza, poate iubirea, poate locul, poate oameni... să putem spune iarăşi: scumpi noştri declarăm deschisă seara în care orgasmele sunt rezervate doar zeilor şi muzelor noastre!
Dar cum ziceam, zilele astea pământul înebuneşte, se aude zgomot de arme... în curând marile poveşti se vor revela! Noroc că am mai salvat în căruţă câte ceva...

...

13 comentarii:

  1. oooh! bine ai facut ca ai publicat postarea asta, edule! ieri eram in stare sa spun, printre buze, soptit "Edu, nu plecaaa!!!", dar in seara asta, aici si acum, iti promit ca nu o sa plang cu sughituri sau ceva:)) [stii cat imi place sa exagerez... fictiune e numele meu de cod:))(stii tu... pestele ala!)]. ba, din contra, edule, dupa ce citesc ce ai scris aici, imi dau seama cata dreptate ai! noi nu suntem poporul care sa planga dupa un amarat de blog! noi suntem poporul care nu se limiteaza la un amarat de blog. poporul care pleaca cu zambetul pe buze, strangandu-si cortul si cureaua, gata de drum! poporul care se intoarce, chiar daca doar cu memoria, inapoi pe meleagurile strabatute de umbrele lor si zambesc conotativ cu sens doar de el stiut.

    patriotismul si spiritul civic urla-n mine!!:))

    P.s.: ai stiut tu cand, cum si de ce sa postezi asta...>:) [Mu-ha-ha-ha-ha-haaa!!!]

    salut:)!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Edule, ce pot spune mai mult decat ceea ce a fost spus?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am impachetat, printre randuri, printre sughituri.


    Ma bucur de oameni ca tine Edule, stiu ca la ora asta tarzie pot fi sentimentalist. Dar nu-mi va parea rau maine dimineata. Chiar daca nu te pot numi prieten in adevaratul sens al cuvantului, spun si eu in cor " ai fost o companie placuta in aceasta calatorie".

    RăspundețiȘtergere
  4. Adaugandu-ma pe lista celor care pleaca si nu mai revin, tin sa mentionez ca mi-a placut foarte mult corelatia intre muza tineretii mele, Lhasa de Sela, care nu mai este printre noi din pacate.A avut parte de un sfarsit trist...corelatia dintre ea si multiculturalism.

    Lhasa are origini ebraice si spaniole, s-a nascut in regiunea franceza autonoma a Canadei si vorbea fluent 5 limbi straine.Impreuna cu familia sa de hippie a calatorit prin toata Canada de mica intr-o rulota colorata cu flori, alaturi de inca 8 frati...

    Cum sa nu iubesti o asa femeie?Lhasa a murit pentru a renaste vesnic in mintile noastre, dar poate ca si plecarea noastra dintr-o lume fizica intr-alta este tot o moarte.Daca vom renatse sau nu, ramane de vazut.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. sii.. avem un castigator printre noi! [sageata in sus!]

    RăspundețiȘtergere
  6. sa sti ca imi palce de tine.
    foarte mult!
    spui [adica scri] lucruri care pe mine ma lasa masca.
    o data pentru ca sunt faine si touchy
    apoi pt ca sunt interesante
    si apoi pentru ca...sunt incontestabil de adevarate.....

    un Sagetator veritabil...

    RăspundețiȘtergere
  7. dani. multumesc de patriotism si stiu sigur ca esti unul din acei frumosi tineri ai noului popor!

    David multumesc de companie si dap, fie si virtual esti prietenul meu... sa astepti tu si cei aproape de blogul asta mici invitatii intr-un proiect ceva mai generos... sper sa sune bine, chestiile castigate sa nu se piarda!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alexandros splendida observatie si da o ador si eu pe Lhasa, chiar daca spre rusinea mea am descoperit-o dupa moarte! Nu am uitat de promisiune, am sa scriu!

    RăspundețiȘtergere
  9. mereu stii ce sa zici, nu-i asa? >:P

    chestiile castigate aici nu se vor pierde niciodata! asteptam, edu. asteptam... [2 lucruri: postarea cu pricina; noul proiect.]

    salut!

    RăspundețiȘtergere
  10. Postarea asta imi aprinde un chef nestapanit de a cutreiera. De abia am venit de la mare, unde am avut parte de zile atat de frumoase, asta datorita prieteilor, poporul meu, cum zici tu. Multumesc mult si pentru vizita!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. ghici cine canta mereu" you and me" la dus. :))
    si arctic monkeys sunt geniali.
    dance little liar, cigarette smoke, cornerstone si 505 sunt foarte faine de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Le stiu, le stiu, acum una an aproape eram foarte prins de ei... ma bucur mult ca ne intalnim in muzica!

    RăspundețiȘtergere
  13. si eu! mai rarut dau de lume cu aceleasi gusturi. :)

    RăspundețiȘtergere