haiawatha.blogspot.com Web analytics

miercuri, 18 ianuarie 2012

Ursa Mică

Cineva mi-a spus că nu e mod mai înţelept de a încheia frământarea unei zile, ca acela de a privi cerul. Să admir alcătuirea armonioasă a spaţiului şi să înţeleg că legi mai mari ca mine mută lucrurile în univers. Abia asta, spunea el degajat, e o cumsecade preocupare a unui om decent şi un semn al traiului său tihnit. 

7:00 AM fără Ursă, dar cu Lună
Tot mai des îmi propun să fac asta, semn probabil al grijilor care se înmulţesc; ori poate al anilor care reuşesc nu doar să mă îmbătrânească ci să mă facă şi cu un strop mai înţelept. 
Aşa se face că aseară am descoperit, după 3 luni de holbari inimoase la astre, locul Ursei Mici pe cer. Fiind alte coordonate geografice, harta cerului chiar dacă aceiaşi, capătă aici o altă înclinaţie. Acum Ursa mea nu mai e în centrul bolţii cereşti, ci retrogradată aproape de pământ, spânzurată deasupra unor palmieri.     

7:01 AM

Nu ştiu dacă privitul stelelor îmi potoleşte frământările, dar ştiu că următoarele seri am de găsit Ursa Mare. Şi asta înainte de a-mi pune la treabă telescopul... ăla primit de Crăciun. 

Vom reveni curând cu noi informaţii!       

...

4 comentarii:

  1. Hehehe, Edule. :) Chiar daca imbatranesti, tu esti din ce in ce mai frumos!

    Vezi ca exista o legatura intre frumusete si intelepciune? Eclesiastul zice, ca la intelept pana si aspirmea fetii i se schimba. Prespun ca inteleptul priveste ca tine spre cer si isi descreteste fruntea.

    RăspundețiȘtergere
  2. îți privești stelele, îți numeri urmașii...

    RăspundețiȘtergere
  3. cand ti/am citit titlul mi/am adus aminte de iov 38 cu 31 si 32...apoi am citit si ... avem un hobby comun ...

    RăspundețiȘtergere
  4. *invidioasa*
    ...da, dar, aici ninge!

    RăspundețiȘtergere