haiawatha.blogspot.com Web analytics

miercuri, 29 iunie 2011

Profesorul T.

Profesorul T. spunea odată că important în viaţă e să găseşti locul ăla perfect care te aştepta dinainte să apari şi pe care îl visai dinainte să îl cunoşti. De fapt, după ce descoperi spaţiul acela totul e floare la ureche. 
Asemeni tuturor oamenilor buni Profesorul T. a trait frumos şi a dispărut repede, zic eu cu un zâmbet mare pe faţă, unul greu de înţeles. 

Dialogurile în Democraţie ale ACTIV-ului: Stelian Tănase şi Sergiu Tofan (mai 2009)
Şi probabil multe se pot spune despre ce înseamnă să fii în locul potrivit, mai ales într-un moment optim... dar iarăşi probabil nu există locuri bune, cum nu există nici locuri rele. Există însă decizii şi alegeri, unele asumate, altele luate tocmai de indecizie şi unele pur şi simplu vinovate şi păguboase. 
Aşa se face că o grămadă de oameni minunaţi se prăpădesc fie şi pentru că trăiesc sub limitele lor, într-un spaţiu care le interzice întâlnirea fie şi numai mentală, dintre visul cu ochi deschişi şi niscavai realitate. Ori cum ar spune cineva bun şi cuminte, ştiu o mulţime de oameni care fac disociere cognitivă de dimineaţă până seara... cei mai mulţi probabil fără ruşine chiar şi noaptea, mai ales în pat.    

Ei bine mereu am păstrat aproape vorbele profesorului T. şi mereu am ştiut că nu mă pot opri... oricât de scump ar fi preţul, oricât de singur ai impresia că rămâi uneori, oricât de tare ar durea. Ştiu dintotdeauna că vine un anume val pe care te poţi ridica, poţi să te ţii în picioare pe placă şi poţi în sfârşit surfa; şi e bine să fii pregătit pentru el.
De fapt atât aş spune în completarea ideii Profesorului T.: împlinirea nu  ţine atât de găsirea unui loc perfect, cât despre îmblânzirea unui val sălbatic, unul care te va purta unde imaginaţia abia se poate chiorî... de asta prima mea mare achiziţie va fi placa de surf.

 

...

10 comentarii:

  1. Blue gresesc daca spun ca ti-a fost profesor!?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu gresesti! Mi-a fost profesor...si nu unul oarecare. L-am admirat mult pt inteligenta, elocinta sa si, bineinteles, pt simtul umorului...

    M-a socat vestea disparitiei sale, dar dupa cum se-ntreba un mare intelept...de unde stim noi ca 'dincolo' nu ne asteapta ceva mai bun?!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a plăcut cum ţi l-ai amintit.

    P.S. Nu greşeşti. Aş avea câteva poveşti despre cursurile domnului profesor la care eu şi Blue participam.

    RăspundețiȘtergere
  4. D. nu stiu cata legatura are piesa cu postarea, dar imi e draga zilele astea si mi se parea ca nu ma doare mana sa o impartasesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Blue si Andreea eu nici macar nu l-am avut profesor direct, dar imi e drag ca persoanlitate, independent de disparitia lui. Ca un blestem a murit la scurt timp dupa disparitia la fel de rapida a mentorului meu in ale istoriei Profesorul Vasile LICA!

    Nu mai stiu exact pe care din bloguri am citit o postare despre Profesorul Tofan, am cautat/o ieri dar nu am gasit/o!

    RăspundețiȘtergere
  6. Caută la mine, postarea "La despărţire". :)

    RăspundețiȘtergere
  7. nu ma refer la profesor prin ceea ce o sa scriu in conctinuare:
    nu e totuna sa pierzi o binecuvantare(imi place sa o numesc asa) sau sa ai parte de ea... poate cineva sa se consoleze ca vin altele, dar rareori aceleasi... am ideea asta de vreo luna, tu ai explicat-o fain aici :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Andreea la postarea ai ma refeream!
    Si e important mai muult decat o persoana anume, ideea, esenta acelui individ, a ideilor sale!


    Yonne dap ne facem mari cred facand ucenicie la spirite ami inalte, nu se poate altfel si fara norocul sa intalnim unul doi "parinti" am fi mai saraci. Insa persoana despre care am scris nu e neaparat asta pentru mine, dar mi-au ramas imprimate cuvintele alea!
    Multumesc tare de parere!

    RăspundețiȘtergere
  9. nu ma refeream la aia, dar noah, daca tu ai inteles-o asa si ti-a placut e bine :D
    eu ma refeream la partea asta din ce scrii:
    "Şi probabil multe se pot spune despre ce înseamnă să fii în locul potrivit, mai ales într-un moment optim... dar iarăşi probabil nu există locuri bune, cum nu există nici locuri rele. Există însă decizii şi alegeri, unele asumate, altele luate tocmai de indecizie şi unele pur şi simplu vinovate şi păguboase."
    aici comentam ca nu e totuna daca profiti de o ocazie sau o lasi sa treaca. o decizie, o acceptare, un refuz nu sunt doar aburi ce trec, ci sunt ceva ce e posibil sa iti schimbe tot restul vietii;
    dar poate o sa dezvolt ideea asta cu alta ocazie ;)
    app, suntem prieteni pe fb... su stiu daca ti-ai dat seama :)

    RăspundețiȘtergere