haiawatha.blogspot.com Web analytics

duminică, 29 ianuarie 2017

Deștepții Pământului

1. Anul trecut pe vremea asta eram pierdut in Jerusalim. Nițel beat, nițel furios asemeni fraților cruciați îmi căutam sufletul.

2. De unde știu toți să fie cum sunt? La ce școală de a fi cu capul pe umeri au mers și unde lasă prostiile atunci când le lăsa? Pe unde le-au intrat mințile în cap?
Lasă copilăriile băi Haiawatha, e timpul să te puii pe treabă, mi-a zis Jo... acum vreo 15 ani. Prima amintire a une lumi mici care vrea să te facă te facă om mare. Prima flegmă dată de viață cu bună intenție. Om mare nu m-am făcut oricum.

Sleeping Muse la MET

Nu am certitudini, nu știu să sfatuesc și nici nu știu ce e bine. Mă îngrozesc doar lucrurile așezate prea bine, copii prea grași, slujbele prea sigure, nevestele prea cuminți.

Suntem copii haosului și nu înleg de ce vrem să fim dobitoci atât de devreme în viață. 

3. Anul ăsta după o sticlă de Nebbiolo băută sus la cafenea la MET(ropolitan Museum of Art) am plecat să îl caut pe Brancuși. NY e plin de Brancuși la MET, la MoMA, la Guggenheim... L-am găsit pe Brancuși și cred că m-am găsit și pe mine. Mi-am spus că trebuie să merg mai mult anul ăsta. Să o iau la pas și să mă tot duc. Să uit de Jo și de lucrurile prea cuminți... dar nu așa cum frații mei români au uitat de Cumințenia Pământului.



...

4 comentarii:

  1. Ma bucur ca sunt treaz la orele astea tarzii. Mai ales cand apare un post nou pe Calatoria lui Haiawatha.

    Bunule Edu, nici eu nu ma pricep la sfaturi. De-aia o fi muzica si vinul, sa ne dezlege calea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bunule Domn David un amin zic muzicii si inca unul vinului!!!

      Ștergere
  2. Modul cum pășim în lume și modul în care îmbătrânim în ea, singurele lucruri pe care le putem face cu adevărat în viață, nu au nimic de a face cu așezarea sau cumințenia și au totul de a face cu libertatea. Ca și noi, ca și tot ce ni se întâmplă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi nu imbatranim niciodata!!! Cum bine stii insa ne-au suerat si noua glontele pe langa cap!!!

    RăspundețiȘtergere