haiawatha.blogspot.com Web analytics

luni, 2 ianuarie 2012

Ally McBeal

Îmi amintesc că Ally McBeal se termina de regulă într-un bar. Acolo, după o săptămâna  lungă, după procese şi răfuieli, toate personajele îşi găseau liniştea, relaxarea. La un loc amanţi şi duşmani, colegi şi prieteni, toţi aveau un final de săptămână cumsecade, cu licori tari, muzică live şi discuţii aşezate. 

Zilele astea mă macină gândul unei astfel de extra-ore săptămânale, sau măcar a unei extra-zile alocate anual, pentru o cinstită întâlnire cu personajele importante de peste săptămână, de peste an.
Îmi şi imaginez un rum sorbit în faţa unui ex care recunoaşte beneficiile despărţirii de tine, completată însă de propria mărturisire a multiplelor infidelităţi; pe fundal şeful ar silabisi o piesă de karaoke. Seara s-ar încheia cu o bere oferită de cel căruia i-ai împrumutat cei mai mulţi bani fără să îi mai vezi şi de un dans cu bârfitoarea locului.

Poate că vieţile noastre ar căpăta astfel atât de necesarele armistiţii, sau ca în basme, ar păşi pe tărâmul magic al păcii şi înţelegerii... măcar la zile festive.
a se trece peste primele replici,
rostite în limbi pe care nici eu nu le mai recunosc:


...

3 comentarii:

  1. hm... o asemenea intalnire ar pune la proba multa prefacatorie si prefacere, cred...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am merita macar o zi fara asa ceva! Tu de exemplu m-ai chema iarasi Don Juan, iar eu iarasi prietena mea frumoasa si desteapta :))

      Ștergere
  2. oh, episodul cu Don Juan!!!:)) nu ai uitat? cine stie ce mai citeam la vremea aia de am fost in stare sa scriu asemenea minuni...

    RăspundețiȘtergere